hoofd vol gedachten
Monique Nieuwenhuijsen

Monique Nieuwenhuijsen

Een hoofd VOL gedachten

Uit onderzoek van de Amerikaanse psycholoog Timothy Brown is gebleken dat wij gemiddeld 60.000 gedachten hebben per dag. Ongeveer 90 procent van deze gedachtes zijn hetzelfde als de dag ervoor en 80 procent daarvan is negatief.

Een hoofd VOL gedachten dus.

Nadat ik jaren geleden startte met de trainingen zoals Oneness Awakening en Awareness werd ik hier bewust van. Wat mij verteld werd was dat ik niet mijn gedachten ben.

Als ik dus niet mijn gedachten ben, wat begrijpelijk is, dan kan ik ervoor kiezen om mijn gedachten te veranderen.

Nog steeds betrap ik mij erop dat sommige geen enkele waarheid bevatten maar wel mijn dagelijks leven beïnvloeden. Gelukkig zijn wij als mens aan het evolueren. Wij zetten stappen naar een NIEUW bewustzijn waardoor we meer open staan om hier verandering in aan te brengen.

In het boek “de werking van Yoga” wordt een prachtig verhaal verteld over het beoefenen van de yoga waarbij een indiaanse koe het schrijfgerei van de yogaleraar ziet als voedsel. “niets is van zichzelf” wordt hier beschreven. Onze perceptie en gedachten over wat wij waarnemen, ondervinden is een tunnelvisie. De koe ziet jou namelijk helemaal anders dan hoe ik je waarneem. En mijn buurman ziet jou waarschijnlijk ook heel anders ( heeft een andere gedachte over jou)

Ben jij je je werkelijk bewust van je gedachten welke komen en gaan?

Wat voor effect heeft dit op jouw dagelijks leven?

En waar denk jij NU aan? Is dit waarheid voor jou of een die gebaseerd is op je verleden en je ervaringen? Byron Katie vraagt haar lezers: “Is it true? Is it really true?” Weet jij echt zeker dat het waar is?

Tijdens de yoga lessen en mindfull trajecten die ik geef breng ik de aandacht naar het NU.

Soms ervaren mensen hierbij veel weerstand maar dit heeft een doel. Het doel is je bewust te worden van je gedachten en deze te laten. Zo ontstaat er ruimte. Ruimte in je hoofd en in je lichaam.

Ik wil je vragen om bij de volgende gedachte deze waar te nemen in plaats van hierop te anticiperen. Je hoeft er namelijk niets mee.

Hoe bewuster je kunt waarnemen hoe meer ruimte er komt voor de realiteit dan de vertroebeling van je mind. Als er ruimte in je hoofd komt sta je open voor een andere realiteit die veel moeitelozer is.

0 reacties