Monique Nieuwenhuijsen

Monique Nieuwenhuijsen

Namasté

Het licht in mij groet het licht in jou……..

“Namasté” zeg ik terwijl ik een buiging richting mijn hart maak. De Yin Yoga les is zojuist afgelopen. Met diep respect en dankbaarheid zit ik voor deze lieve mensen.

Vrouwen en mannen die deelnemen aan een yoga les om zichzelf te ontmoeten. Om de weerstand tijdens de houdingen, gedachten en kwetsbaarheid te ervaren.

Dit respect is er niet omdat Namasté er nu eenmaal bij hoort maar omdat ik dit diep van binnen voel dat wat ik door mag geven heel puur is.

Het is dienend naar de ander en ook kwetsbaar.

Johan Noorloos vertelde tijdens een van de lessen dat zuiverheid hierbij een onderdeel is.

Hoe zuiver ben jij? En daar bedoelt hij mee.:” Is het je ego dat als leraar zich mag profileren of is het de waarnemer?” Zuiver licht in al zijn of haar kwetsbaarheid. In een open en respectvolle houding naar de ander.

Zuiver zijn en daarbij respect blijven houden voor de ander in het dagelijks leven. Niet alleen als je op de mat zit maar juist op het moment als jij de deur van de yogaschool, of je matje huis, af stapt de wereld in.

Handelen in overeenstemming met je geweten. Een van de Yama’s, Ahimsa van het achtvoudige pad van Patanjali….

En daar zit bij mij momenteel iets dat kriebelt, dat knaagt en dat vanuit een zuivere intentie wil blijven vasthouden aan wat goed is ( zuiver) en niet.

Want wat ik momenteel waarneem is niet het Namasté in de wereld. ‘Het licht in mij erkent het licht in jou’ lijkt soms verder af te dwalen. De essentie waar het denk ik nu om gaat is: Wat en hoe we ook denken we altijd ten alle tijde in liefde, verbinding en respect met elkaar blijven.

En het zuiver blijven is soms jezelf waar te blijven nemen. In welke situatie je ook bent. Hoe reageer jij op het moment dat er een discussie ontstaat? Verwijt jij de ander of kijk je diep in je hart?

Yoga, meditatie of een contemplatie nodigt nu uit om de verbinding te maken met jouw BRON en dat is altijd LIEFDE. Angst is niet de plaats om van daaruit beslissingen te nemen.

Ik nodig je nu uit om naar je HART te gaan en ieder ander vanuit liefde te benaderen. Nodig het licht maar uit.

Het licht in mij groet het licht in jou.

Voel jij het al?

Namasté

Monique

2 Reacties

  1. ingrid

    Namasté

    • Monique Nieuwenhuijsen

      Namasté lieve Ingrid en tot zondag.