Laat je Chi Flow stromen en voel je heerlijk soepel

Unieke Yin Yoga, Pranayama, Yoga Nidra en Meditatie combinatie lessen. Zowel LIVE als ONLINE. 

Herken jij je hierin?

  • Is je aandacht veelal gericht op de buitenwereld en wil je liever deze aandacht en licht op jezelf schijnen
  • Je hebt weinig contact met je lichaam en wil deze graag bewust voelen
  • Je hebt een (zittend)beroep en ervaart negatieve stress en die zich uit in nek-schouder- en rugklachten
  • Je beweegt erg weinig en voelt je erg stijf in je spieren en gewrichten
  • Je doet te veel aan krachttraining en bent de soepelheid in je lichaam verloren
  • Je wil detoxen en de afvalstoffen afvoeren maar zoekt nog naar een liefdevolle manier voor je lichaam om dit te doen
  • Je bent vergeten hoe het is om te ontspannen en je levensenergie in je lichaam te voelen
  • Je hebt een vermoeid lichaam en hebt behoefte aan ontspanning
  • Je bent gestresst, hebt moeite met focussen en kunt moeilijk in slaap komen
  • Je hebt redenen om niet LIVE te komen Yoga’en en wil wel heel graag mijn lessen volgen
Yin Flow monique

MELD JE AAN voordat je komt

5-Groepslessen vinden momenteel plaats bij mij in huiselijke sfeer. Helaas is de BowspringYoga Studio na 5 februari gesloten en heb ik tijdelijk mijn huiskamer als Yogaruimte ingericht.

Voorlopig geef ik op dinsdagen les in mijn huiskamer. Prijzen voor de lessen zijn € 15,00 pp per les. 

Voor specifieke groepslessen op aanvraag: Minimaal € 75,00 per uur afhankelijk van de groep. Of op locatie.

 Momenteel geef ik ook les bij True Health Club te ‘s-Hertogenbosch. Zie Agenda

Voor inidividuele- of bedrijfsmatige lessen verzoek ik je een bericht te sturen via de contactpagina. 

Vermeld in je bericht:  NAAM, DATUM en LESONDERWERP 

Je hebt een prettige stem tijdens de lessen. Soms kom ik weerstand tegen maar dat is goed. Ik vind de begeleide meditaties heel fijn maar soms in STILTE zijn lijkt mij ook heel fijn.

Ingrid Jansen

Monique voelt goed aan wat iemand nodig heeft. In de juiste proportie. Ik ben heel blij met de lessen. Zowel Yin Yoga, Yoga Nidra als meditatielessen. Iedereen zou zich dit moeten gunnen.

Kim van H.

Dit ga jij ervaren tijdens deze Flow lessen

In de Yin Flow lessen gaan we je levensenergie weer laten stromen. Je gaat dit letterlijk in je lijf voelen door Yin Yoga te combineren met Pranayama en/of meditatie. De Pranayama ademhalings- en meditatietechnieken die tijdens deze lessen worden toegepast brengen de stroom van prana/chi in je lichaam op gang. Je zal verschillende levels van ontspanning en stilte ontdekken.

Deze Yin Flow lessen kennen vele voordelen. Het is erg goed voor je botten en je bindweefsel. Het zorgt voor soepelheid in je lichaam en zal je stofwisseling verbeteren. Regelmatig Yin Yoga beoefenen laat je je weer jonger voelen doordat je lichaam sneller nieuwe cellen regenereert. Er komt ruimte in je gedachten en dit bevorderd de creativiteit. Je krijgt rust, ontspanning en ervaart meer geduld.

Individueel LIVE (In de studio)

Locatie: Individuele lessen vinden of op locatie plaats of op het volgende adres: Van Noremborghstraat 88b, 5212 NG, te ‘s-Hertogenmbosch

Yin Groepslessen (LIVE en online) momenteel op locatie: www.yogastudiodenbosch.nl ZIE AGENDA ( t/m 5 februari) 

Prijs:  € 75,00 per losse les individueel

Datum en tijden: ZIE AGENDA

Duur: 1 uur en 10 minuten per bijeenkomst

Vermeld in je bericht:  NAAM, DATUM en LESONDERWERP

ONLINE & LIVE

Locatielessen vinden of op locatie plaats of op het volgende adres:                 Van Noremborghstraat 88b, 5212 NG, te ‘s-Hertogenmbosch

Prijs: € 15,00

Datum en tijden: ZIE AGENDA

Duur: 1 uur en 10 min

Deze onderwerpen komen aan bod

YIN YOGA

PRANAYAMA

YOGA NIDRA

MEDITATIE

Yin Yoga

Je gaat ervaren dat Yin Yoga een van de meest ontspannen en gelijktijdig ook de meest intense vorm van Yoga is. Ik ga je vragen je over te geven in de houding en hierin mee te ademen. Daarin ligt de oplossing, de ruimte en de verdieping. Niet in de ambitie het goed te doen maar dat alles er mag zijn. Dan mag alles stromen. Zodat jij ruimte en soepelheid in je body and mind ervaart.

Tijdens een Yin Yoga  les neem ik je mee in een houding van minimaal 3,5 minuut zodat je bindweefsel ruimte gaat maken en soepel wordt. Tevens geven we aandacht aan de meridianen (de energetische bedradingen waar je emoties en je energiesysteem stromen) die door heel je lichaam lopen. Met aandacht, respect en verdieping d.m.v. je adem komt er overgave en ruimte in je lichaam en in je hoofd.

Pranayama

Pranayama is meer dan een simpele ademhalingsoefening. Met Pranayama beïnvloedt je jouw levensenergie door bewust te ademen. Door bewust te ademen en je adem onder controle te behouden in je dagelijks leven ontwikkel je een hogere kwaliteit van Prana/Chi/ energie in je lichaam en tevens harmoniseer je het zenuwstelsel. PRA = beweging NA = altijd 

Door regelmatig Pranayama te beoefenen ervaar je meer energie. Door tijdens stressvolle en drukke periodes de juiste ademoefening toe te passen ervaar je meer rust. Je bent meer in het hier en NU door soms bewust te ademen. Tijdens de Yin Flow lessen besteed ik regelmatig aandacht aan je ademhaling d.m.v. oefeningen.

Yoga Nidra ofwel “slaap yoga”

Yoga Nidra is een yogavorm waarbij je ontspannen in Savasana ligt en je begeleid wordt naar een meditatieve toestand die tussen je slaap en waakzaamheid in komt. Door regelmatig Yoga Nidra te volgen merk je dat je meer gefocust, ontspannen, creatief en rustiger in je hoofd bent. Ervaar een ontspannen geest en een mentale- en lichamelijke reset op diepgeworteld niveau.

Tijdens Yoga Nidra maak je een reis door je lichaam en je mind waarin je telkens in verschillende lagen van je onderbewustzijn terecht komt. Alle zintuigen worden als het ware uitgezet behalve je gehoor. Heling kan plaatsvinden op verschillende niveaus. Tijdens de les mag jij je “sankalpa” ( intentie) meenemen. Na de les voel jij je meer gefocust en ontspannen. Tevens versterkt het je immuunsysteem, je hebt meer energie en het reset de diepere lagen van je onderbewustzijn.

Meditatie

Meditatie is een mooie manier om de aandacht naar binnen te keren. Tijdens deze lessen maken we samen deze reis naar binnen. Door aanwezig te zijn in stilte en te luisteren naar mijn stem en te observeren in wat zich aandient creëer je ruimte in je hoofd. Een mooie manier om samen de dag te beginnen. Start je dag met innerlijke rust en meditatie.

Start jij de dag meestal met allerlei gedachten en zou je graag meer stilte in je hoofd willen ervaren? Heb je gehoord van meditatie en ben je nieuwsgierig wat meditatie met je innerlijke rust zal doen? Wil jij voorafgaande aan je drukke werkdag wat bliss en stilte ervaren zodat je meer in het hier en nu aanwezig zal zijn? 

Door regelmatig te mediteren wordt je je bewuster van je gedachten. Je laat je gedachten je leven minder beïnvloeden. Er komt meer ruimte voor je ware zelf.